|
Priprema
|
/ 30 min
|
- Juneći file popecite sa svih strana na zagrijanoj mješavini maslaca i ulja. Maknite s vatre te ga osolite i popaprite sa svih strana.
- Stavite popečeni komad u malu vatrostalnu posudu i pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 200°C oko 15 minuta.
- U tavi, na masnoći od pečenja beefsteaka, popržite kratko brašno, prelijte ga temeljcem i vinom. Kratko prokuhajte , osolite i popaprite, ako treba i na kraju dodajte marmeladu od brusnice.
|
|
Posluživanje
|
Beefsteak narežite na dva ili više steakova i poslužite preliven umakom uz prilog od povrća i kroketa.
|
|
Savjet kuhara |
Ako volite krvaviji (rare) beefsteak, onda vrijeme pečenja skratite , a ako volite jače pečen (well done) onda produžite na 20 ili više minuta.
|
|
|
Sastojci
|
/ 2 sobe
|
500 g |
junećeg filea (beefsteaka) |
1 žlica |
maslinovog ulja |
30 g |
maslaca 'z bregov |
1/2 čajne žličice |
brašna |
1 dl |
goveđeg temeljca ili juhe |
0,3 dl |
sherry vina ili prošeka |
1 velika žlica |
marmelade ili džema od divljih brusnica (sitnih) |
|
sol, papar |
|
|