VINDON GMO-FREE BOŽIĆNA PURICA

Pred nama su božićni blagdani, dani u kojima se posebno slavi obiteljsko zajedništvo.
Uz to posebno blagdansko razdoblje veže se niz tradicionalnih običaja koje svijet njeguje još od davnina. 
Podsjećamo vas na nezaobilazan simbol svečanoga blagdanskog objeda – božićnu puricu i
otkrivamo kako je savršeno pripremiti i uljepšati blagdanski doživljaj.

https://www.youtube.com/watch?v=JudPEaoKhyw

Ostali recepti

Beefsteak s umakom od brusnica

Servirajte na stol jelo koje će vaši gosti pamtiti i uz malu pomoć naše kuharice pokažite im tko je pravi gospodar kuhinje. 
Priprema / 30 min
  • Juneći file popecite sa svih strana na zagrijanoj mješavini maslaca i ulja. Maknite s vatre te ga osolite i popaprite sa svih strana.
  • Stavite popečeni komad u malu vatrostalnu posudu i pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 200°C oko 15 minuta.
  • U tavi, na masnoći od pečenja beefsteaka, popržite kratko brašno, prelijte  ga temeljcem i vinom. Kratko prokuhajte , osolite i popaprite, ako treba i na kraju dodajte marmeladu od brusnice.
Posluživanje
Beefsteak narežite na dva ili više steakova i poslužite preliven umakom uz prilog od povrća i kroketa.
Savjet kuhara
Ako volite krvaviji (rare) beefsteak, onda vrijeme pečenja skratite , a ako volite jače pečen (well done) onda produžite na 20 ili više minuta.
Sastojci / 2 sobe
500 g junećeg filea (beefsteaka)
1 žlica maslinovog ulja
30 g maslaca 'z bregov
1/2 čajne žličice brašna
1 dl goveđeg temeljca ili juhe
0,3 dl sherry vina ili prošeka
1 velika žlica marmelade ili džema od divljih brusnica (sitnih)
  sol, papar

 blank