Od antioksidansa do željeza 

Vindijinu abecedu zdravlja korisne bakterije, minerali te ostali vrijedni stanovnici vašeg organizma znaju napamet.
Naučite je i vi i postanite dio Zemlje zdravlja, u kojoj se zdrav život vodi svaki dan!

Abeceda prehrane P - Ž

 

Prebiotik

Neprobavljivi ugljikohidrati poznati pod imenom prebiotici pravi su prijatelji organizma, koji služe kao hrana korisnim bakterijama u debelom crijevu. Oni pomažu u resorpciji kalcija  čime utječu na izgradnju kostiju i mišića.

Inulin i oligofruktoza prebiotici su koji se najčešće dodaju prehrambenim proizvodima (posebno fermentiranim mliječnim namirnicama). Potječu iz biljnih izvora, najčešće korijena cikorije.Redovitim unosom prebiotika oligofruktoze u organizam  potiče se normalan rad crijeva, a zbog njihova svojstva da u crijevima bubre, stvaraju osjećaj sitosti u organizmu.

Ovaj prebiotik, kao i inulin, sadržava 'z bregov Vitaktiv, funkcionalni jogurt za pravilnu i uravnoteženu probavu.

 

Vitamini

Riječ VITAMIN prvi je upotrijebio Poljak Kazimierc Funk 1912. godine. Od tog razdoblja saznali smo mnogo toga o vitaminima i njihovoj važnosti za ljudski organizam. Uz minerale, aminokiseline i elektrolite, oni predstavljaju esencijalne tvari u ljudskoj prehrani. 

Većina vitamina je esencijalnih, što znači da ih organizam ne može proizvesti nego ih mora primiti hranom.Unosom dostatnih količina vitamina smanjujemo rizik od degenerativnih i drugih bolesti, a tijelu nadoknađujemo izgubljenu energiju. 

Vindi Iso sport – vratite energiju!

Ovaj funkcionalni napitak u svom temeljnom izdanju (limun-grejp) sadrži čak 6 esencijalnih vitamina, a to su: vitamin E, niacin (E 3), biotin (B 7), pantotenska kiselina (B 5), folna kiselina (B 9) i vitamin C.


Vindi Vital naranča – za vitalnost i ljepotu!


Osvježavajući nektar obogaćen vitaminima i mineralima.
 

Željezo

Željezo je sastojak bjelančevine u crvenim krvnim stanicama. Njegov nedostatak najčešće izaziva osjećaj slabosti, vrtoglavicu i slabokrvnost (anemiju). Žene češće pate od nedostatka željeza nego muškarci pa im je potrebnija pažljivija prehrana, koja uključuje voće, povrće, morske plodove i meso peradi. 

Vindi Vital nar, grožđe, aronija 

Ovaj funkcionalni VITAL sok sadrži visok postotak soka, dobivenog iz voća bogatog željezom. Grožđe je poznato po svom blagotvornom djelovanju na probavni sustav i zdravlje bubrega i jetre, a zbog značajnog udjela željeza potiče obnavljanje krvi u organizmu.

Nar je također veoma zahvalna namirnica, poznata po dugom zadržavanju svježine, ali i posjedovanju brojnih korisnih tvari (željezo, vitamin C, pantotenska kiselina, minerali). Ukusnom pripadniku linije VITAL proizvoda dodan je i sok aronije, ploda, koji je, osim željezom, bogat i antioksidansima, vitaminima i mineralima koji pomažu u borbi protiv raka i srčanih bolesti. Aronija sadrži i karoten, koji štiti stanice, vid i kožu.
 
blank