Od antioksidansa do željeza 

Vindijinu abecedu zdravlja korisne bakterije, minerali te ostali vrijedni stanovnici vašeg organizma znaju napamet.
Naučite je i vi i postanite dio Zemlje zdravlja, u kojoj se zdrav život vodi svaki dan!

L. casei

Neuravnotežena prehrana, stres i sve brži ritam života uzrokuju različite zdravstvene promjene i poremećaj ravnoteže u crijevnoj mikroflori.

U novije vrijeme sve su više prisutne alergije odnosno preosjetljivost na neku tvar ili više različitih tvari. Alergične osobe često imaju premalo kalcija u organizmu te moraju u prehranu svrstati što više hranjivih tvari koje obiluju prirodnim kalcijem kao što su jogurti s dodatkom probiotika.

Bakterijska kultura Lactobacillus casei 431 koju sadržava i jogurt 'z bregov Fortia predmet je brojnih znanstvenih istraživanja. Rezultati tih istraživanja pokazuju da se fermentirani proizvodi s kulturom Lactobacillus casei 431 koriste u prevenciji i liječenju dječje dijareje, poboljšanju probave laktoze, smanjenju simptoma intolerancije laktoze te ublažuju simptome alergija.

 

Lactobacillus acidophilus

Lactobacillus acidophilus (L. acidophilus) je „prijateljska“ bakterija koja živi u ljudskom probavnom traktu.
Ove prijateljske bakterije proizvode mliječnu kiselinu koja ima blagotvoran utjecaj na probavu i cjelokupno zdravlje čovjeka. Zbog svojeg zdravstvenog značaja, bakterije  Lactobacillus acidophilus učestali su dodatak brojnih prehrambenih proizvoda. 

Legenda 'z bregov acidofilno mlijeko i acidofilno mlijeko light

Ovi cijenjeni Vindijini proizvodi fermentirani su pomoću bakterija Lactobacillus acidophilus u ukusan mliječno kiseli proizvod. Vitaktiv također sadrži zdrave bakterije Lactobacillus acidophilus. 

 

Lutein

Lutein, karotenoid u najvećoj mjeri zastupljen u zelenom lisnatom povrću, važan je zaštitnik ljudskog vida. Znanstveno je dokazano da osobe koje svoj dnevni jelovnik redovito upotpunjuju sa špinatom, mrkvom, kukuruzom i drugim povrćem bogatim luteinom, imaju puno manji rizik za obolijevanje od makularne degeneracije mrežnice, odnosno staračkog sljepila. Kako bi taj pozitivan učinak na zdravlje očiju bio zajamčen, potrebno je dnevno unijeti 6 mg luteina.  

Vindi Vital naranča-mrkva-limun 

Svaki pojedini Vital okus zadužen je za određene funkcije koje uspostavljaju ravnotežu u ljudskom tijelu i svakodnevno ga održavaju vitalnim. Vindi Vital naranča-mrkva-limun obogaćen luteinom, čuva zdrav vid pa se posebno preporučuje starijim osobama, podložne  većem riziku od očnih oboljenja.
 

Likopen

Likopen se u organizmu pohranjuje najviše u jetri, plućima, debelom crijevu te posebno u prostati, čime štiti zdravlje tih organa i cijelog organizma.

Organizam ne može sam stvarati likopen nego ga je potrebno unijeti prehranom. Primjerice, rajčica obiluje pigmentom likopenom. Njegov jaki antioksidativni učinak smatra se najsnažnijim aktivnim dodatkom koji smanjuje rizik obolijevanja od zloćudnih bolesti.

Vindi Vital rajčica poželjan je sastojak svakog programa uravnotežene prehrane upravo zbog svojih preventivnih odlika. 

Minerali

Minerali svakako spadaju među najvažnije tvari ljudskog organizma u kojem sudjeluju s udjelom od  4 do 5%. Bitni su za izgradnju i jačanje kostiju, zdravlje zubi i pretvaranje hrane u energiju.

Posebno je značajna skupina makro minerala, u kojoj se nalaze kalcij, kalij, natrij i fosfor. Kalcij pomaže pri izgradnji kostiju i mišića, dok su natrij i kalij važni za održavanje optimalne razine tekućine u tijelu. Fosfor, kao i kalcij, također sudjeluje u izgradnji kostiju, a potreban je i za izgradnju genetske strukture te pokretanje metabolizma.

Cekin piletina – vrijedan izvor cinka 

Nemasna i fina Cekin piletina sadrži znatnu količinu minerala, a najvažniji među njima je cink. Njegova vrijednost očituje se u izgradnji stanica, poticanju plodnosti te čuvanju zdrave  kose i kože. Pripisuju mu se i antikancerogena svojstva, a bitan je i za razvoj djece u ranom djetinjstvu i adolescentskom razdoblju. U samo 100 grama pilećih prsa Cekin sadržano je 0,7 mg cinka, što je odlična podloga za zadovoljavanje dnevnih potreba za ovim iznimno vrijednim mineralom.
 

Omega 3 masne kiseline

Pomažući u održavanju niske razine kolesterola u krvi, omega 3 masne kiseline djelotvorne su u očuvanju srca i krvnih žila. Osim toga, one snižavaju povišeni krvni tlak, poboljšavaju koncentraciju i pamćenje, sudjeluju u razvoju mozga i općenito jačaju imunitet. Omega 3 masne kiseline od neprocjenjive su vrijednosti za srčane bolesnike, jer osim snižavanja razine kolesterola, umanjuju i rizik od srčane aritmije. 

'z bregov efekt mlijeko + omega 3 – za zdravo srce i bistru glavu

Efekt mlijeko obogaćeno omega 3 masnim kiselinama pomaže u snižavanju visokog krvnog tlaka i očuvanju zdravlja srca i krvnih žila.  Novija znanstvena istraživanja potvrđuju korisnost omega 3 kiselina za trudnice, s obzirom na to da utječu na kvocijent inteligencije i komunikacijske vještine djeteta.
 

Osteoporoza

Od osteoporoze, poremećaja kod kojeg nastupa gubitak koštane mase, boluje 8-10% svjetske populacije. Osteoporoza naročito pogađa žene, posebice nakon menopauze. Najčešći uzroci ove neugodne pojave su nedostatak kalcija i vitamina D te nedovoljna fizička aktivnost.

' z bregov mlijeko light + kalcij

Osim u klasičnoj, mlijeko 'z bregov dolazi i u varijanti koja je dodatno obogaćena kalcijem te dodatno smanjuje rizik od osteoporoze. Trajno mlijeko light + kalcij dolazi u pakiranju od litre te najvećem, obiteljskom pakiranju od dvije litre.  
blank