Naziv proizvoda |
Težina |
Vrsta |
Krafna |
70 g, 80 g, 90 g,
100 g |
obična, s marmeladom, s čokoladom |
Jastučić* |
80 g |
sir |
Lisnato pecivo |
95 g, 100 g, 110 g |
višnja, čokolada |
Croissant |
60 g, 70 g,
80 g |
običan, s marmeladom, s čokoladom, s maslacem, biocroissant, |
Ukrasno pletenje |
3000 g |
oblik štruce, oblik srca |
Buhtla* |
60 g |
- |
Hrenovka u tijestu |
100 g |
- |
Hrenovka u lisnatom tijestu |
90 g |
- |
Klipić sa šunkom* |
60 g |
- |
| | |
*samo školski program |
JESTE LI ZNALI?
Croissant svoj naziv (francuski croissant = polumjesec) duguje obliku polumjeseca.
O njegovu podrijetlu govore različite, ali podjednako zanimljive priče.
Vjerojatno najzanimljivija legenda tvrdi da je croissant izum austrijskih pekara koji su tijekom turske opsade Beča pravodobno alarmirali grad i tako ga spasili od osvajanja.
Kako bi taj događaj prikladno obilježili, bečki pekarski majstori napravili su croissant u obliku polumjeseca, turskog simbola.
|