Za najljepše prigode...

Svaki kraj Hrvatske ima svoju tradiciju u pripremanju pečenih delicija za svečane ručkove ili proslave.

Varaždinska pekarnica Latica oživljava uspomenu na stare običaje zagorskog kraja, ali i ostalih dijelova lijepe naše.

U kolekciji Latičinih tradicionalnih specijaliteta svatko će naći ono što je prilagođeno baš njegovom ukusu!

Latica
Pretraži proizvode


Slani štrukli sa svježim sirom

600 g

Slatki štrukli sa svježim sirom

600 g

Slani štrukli sa svježim sirom i bućom

600 g

Zlevka

800 g

Orehnjača

700 g, 350 g

Makovnjača

700 g, 350 g

Pinca

400 g, 250 g

Mlinci s jajima

12 kg (rinfuza), 250 g

Krušne mrvice

20 kg (rinfuza), 500 g, 250 g

U ponudi tih poslastica Vindijina pekarnica ima slatke i slane štrukle sa svježim sirom te štrukle sa sirom i bućom.

Štrukli sa svježim sirom tradicionalno su jelo zagorskoga kraja i dio su hrvatske gastronomske baštine. Vrijedni Latičini pekari stoga su rabili originalnu recepturu kako bi dobili specijalitet koji neodoljivo podsjeća na bakinu kuhinju.
U ponudi tih poslastica Vindijina pekarnica ima slatke i slane štrukle sa svježim sirom te štrukle sa sirom i bućom.

Štrukli sa svježim sirom tradicionalno su jelo zagorskoga kraja i dio su hrvatske gastronomske baštine. Vrijedni Latičini pekari stoga su rabili originalnu recepturu kako bi dobili specijalitet koji neodoljivo podsjeća na bakinu kuhinju.
U ponudi tih poslastica Vindijina pekarnica ima slatke i slane štrukle sa svježim sirom te štrukle sa sirom i bućom.

Štrukli sa svježim sirom tradicionalno su jelo zagorskoga kraja i dio su hrvatske gastronomske baštine. Vrijedni Latičini pekari stoga su rabili originalnu recepturu kako bi dobili specijalitet koji neodoljivo podsjeća na bakinu kuhinju.
Zlevka je izvorno jelo naših predaka. Dio je bogate gastronomske baštine varaždinskoga kraja i vraća nas u doba kada se hrana pripremala s posebnom ljubavlju i brižnošću.

Najčešće se radi sa svježim kravljim sirom i vrhnjem, a tijesto se zamijesi od kukuruznog brašna. 

Latica u svojoj ponudi ima slanu zlevku te dvije varijante slatke zlevke – s orasima i višnjom.
Domaći specijaliteti iz kuhinja naših baka koji se prave od dizanog tijesta i obogaćuju orasima ili makom - ovisno o tome koji vam se okus više sviđa.
Domaći specijaliteti iz kuhinja naših baka koji se prave od dizanog tijesta i obogaćuju orasima ili makom - ovisno o tome koji vam se okus više sviđa.
Tradicionalni kolač s grožđicama obogaćen okusom ruma, vanilije i limuna.

Tu je i uskršnja pinca, blagdanski kruh koji se nosi na blagoslov ili daruje gostima u znak dobrih želja.
Naši mlinci od bijeloga su pšeničnog brašna visoke kvalitete koje im daje izvrstan okus.

I ne zaboravite… Vindon purica i Latičini mlinci nerazdvojni su par za blagdanske svečanosti!
Krušne mrvice proizvedene prema tradicionalnoj recepturi dobivene su od Latičina su pšeničnog kruha.  
blank