Povijest kruha u malom

Prvi su kruh, i to od pšenice i ječma, pekli Egipćani 1500 godina prije nove ere. 

Taj je kruh vjerojatno bio beskvasni, u obliku pogače, a pekao se u pepelu u improviziranoj pećnici.

Danas u asortimanu Latice postoje različite vrste kruhova, a oni bijeli i polubijeli, izrađeni od kvalitetnoga pšeničnog brašna, su među najpopularnijima.



 

Latica
Pretraži proizvode


Bijeli i polubijeli kruh

od 350 g do 1000 g

Ostali proizvodi iz asortimana

bijeli 650g
francuz 400g
polubijeli 700g
polubijeli pareni
polubijeli 800g
vikend 700g
Tip brašna govori o količini mineralnih tvari u pojedinom brašnu pa što smo bliže sredini pšeničnog zrna, dobivamo brašna nižih tipova (T-550), a što idemo bliže ljusci prilikom mljevenja i prosijavanja, dobivamo tamnija brašna viših tipova (T-850, T-1100, T-1400).

Bijela brašna bogatija su škrobom i bjelančevinama, a kod tamnijih brašna povećava se i udio masti, mineralnih tvari, vitamina i celuloznih vlakana.
Naziv proizvoda Tip brašna
Bijeli kruh pšenično brašno T-550
Polubijeli kruh* pšenično brašno T-850
Polubijeli pareni kruh pšenično brašno T-850
Vikend kruh* pšenično brašno T-550
Turist pšenično brašno T-550
Francuski kruh  pšenično brašno T-550
* dostupan i kao rezani upakirani kruh 

Vezani sadržaji

blank