Koka

Koka je kolijevka hrvatske peradarske proizvodnje, osnovana 1961. godine. Njezinom akvizicijom 1995. godine Vindija je ostvarila svoje najveće širenje, postavši poslovnim sustavom.
 

Proizvodni ciklus "Od polja do stola"

Koka d.d. ima uspostavljen sustav sljedivosti od polja do stola koji omogućuje proces proizvodnje u skladu s utvrđenim potrebama i očekivanjima potrošača, pri čemu se prije svega vodi računa o sigurnosti i kvaliteti proizvoda. Upravo je kvaliteta najbolji odgovor na izazove konkurentnosti, a po tome smo poznati već desetljećima.

Na policama u roku 24 sata
Velika se pažnja osobito posvećuje higijeni i zdravstvenoj ispravnosti hrane, zbog čega se u vlastitom mikrobiološkom i kemijskom laboratoriju na godišnjoj razini izvrši 100 tisuća analiza kontrole kvalitete i sigurnosti. Kada je riječ o svježem mesu, put od put od klaonice do polica trgovina traje od 12 do maksimalno 24 sata. 

Kvaliteta bez kompromisa
Od 1998. godine, u Koki je uspostavljen, provodi se i održava sustav samokontrole, temeljen na načelima HACCP-a (Hazard Analysis Critical Control Points) kao preventivnom sustavu sigurnosti hrane koji omogućuje proizvodnju ispravnih i provjerenih prehrambenih proizvoda za potrošače.
Uz redovite postupke kontrole i utvrđivanja veterinarsko-sanitarnih uvjeta industrijsko-izvoznih objekata kroz inspekcijske nadzore, Koka d.d. kontinuirano prati zakonodavstvo EU te sve promjene u legislativi Republike Hrvatske. Sustav upravljanja kvalitetom temelji se na sljedećim normama: ISO 9001 (Sustav upravljanja kvalitetom), IFS (International Food Standard), BRC (British Retail Consortium), HALAL – standard kvalitete za vjernike islamske vjeroispovijesti, HACCP i SSOP.
Sustavi upravljanja kvalitetom omogućuju Koki d.d. da svojim proizvodima i dalje unaprjeđuje stečeno povjerenje potrošača, uz još strožije standarde ispravnosti proizvoda, kao i proširivanje izvoznih potencijala i konkurentnosti proizvoda. Kad su u pitanju kvaliteta i sigurnost Cekin proizvoda, svim propisima pristupamo krajnje rigorozno i bez kompromisa. 

 

 

blank