Proizvodni ciklus "Od polja do stola"
Koka d.d. ima uspostavljen sustav sljedivosti od polja do stola koji omogućuje proces proizvodnje u skladu s utvrđenim potrebama i očekivanjima potrošača, pri čemu se prije svega vodi računa o sigurnosti i kvaliteti proizvoda. Upravo je kvaliteta najbolji odgovor na izazove konkurentnosti, a po tome smo poznati već desetljećima.
Na policama u roku 24 sata
Velika se pažnja osobito posvećuje higijeni i zdravstvenoj ispravnosti hrane, zbog čega se u vlastitom mikrobiološkom i kemijskom laboratoriju na godišnjoj razini izvrši
100 tisuća analiza kontrole kvalitete i sigurnosti. Kada je riječ o svježem mesu, put od put od klaonice do polica trgovina traje od 12 do maksimalno 24 sata.
Kvaliteta bez kompromisa
Od 1998. godine, u Koki je uspostavljen, provodi se i održava sustav samokontrole, temeljen na načelima HACCP-a (Hazard Analysis Critical Control Points) kao preventivnom sustavu sigurnosti hrane koji omogućuje proizvodnju ispravnih i provjerenih prehrambenih proizvoda za potrošače.
Uz redovite postupke kontrole i utvrđivanja veterinarsko-sanitarnih uvjeta industrijsko-izvoznih objekata kroz inspekcijske nadzore, Koka d.d. kontinuirano prati zakonodavstvo EU te sve promjene u legislativi Republike Hrvatske. Sustav upravljanja kvalitetom temelji se na sljedećim normama: ISO 9001 (Sustav upravljanja kvalitetom), IFS (International Food Standard), BRC (British Retail Consortium), HALAL – standard kvalitete za vjernike islamske vjeroispovijesti, HACCP i SSOP.
Sustavi upravljanja kvalitetom omogućuju Koki d.d. da svojim proizvodima i dalje unaprjeđuje stečeno povjerenje potrošača, uz još strožije standarde ispravnosti proizvoda, kao i proširivanje izvoznih potencijala i konkurentnosti proizvoda. Kad su u pitanju kvaliteta i sigurnost Cekin proizvoda, svim propisima pristupamo krajnje rigorozno i bez kompromisa.