Kooperanti

Poslovni sustav Vindija surađuje s više od tri tisuće kooperanata te od proizvođača mlijeka i brojlera otkupljuje proizvode u godišnjoj vrijednosti od više stotina milijuna kuna te time pridonosi razvoju sela i seoskih domaćinstava.
 

Vindija je jedina mljekara u Hrvatskoj koja organizirano otkupljuje kravlje, kozje i ovčje mlijeko. Pri tome se inzistira na vrhunskoj kvaliteti ulazne sirovine što potvrđuje činjenica Vindija ima najviši udio mlijeka EU standarda na domaćem tržištu.

Zbog važnosti tog segmenta Vindija je ustrojila zaseban odjel, Sektor za otkup mlijeka koji se bavi organizacijom otkupa i dnevnom kontrolom mlijeka te stručnim praćenjem farmera u svim fazama proizvodnog procesa. Na osnovi rezultata kemijskih i mikrobioloških analiza djelatnici SOM-a savjetuju proizvođače o mogućnostima poboljšanja kvalitete mlijeka. Osim svakodnevne savjetodavne pomoći u proizvodnji, SOM kooperantima pruža potporu u pripremi odgovarajuće hrane za životinje i aktivno je uključen u proces nabave kvalitetnih grla. Tridesetak djelatnika SOM-a različitih obrazovnih profila svakodnevno je na terenu osiguravajući farmerima stručno-obrazovnu potporu za svrhu optimizacije proizvodnje.
Zahvaljujući dobrim partnerskim odnosima s kooperantima, Vindija bilježi stabilan rast otkupa mlijeka i brojlera.

Ako želite postati Vindijin partner, obratite nam se na:
marino.horvat@vindija.hr
pavel.horak@koka.hr


OBAVIJEST POLJOPRIVREDNICIMA – PROJEKT POVEĆANJA OTKUPA KOZJEG MLIJEKA 

blank