Certifikati i nagrade

Neupitna kakvoća proizvoda priskrbila je Vindiji mnogobrojna priznanja. Od vodeće njemačke agrikulturne organizacije preko međunarodnih sajmova pa sve do Hrvatske gospodarske komore, Vindijina je kvaliteta uvijek i svugdje prepoznata i nagrađena.
 

Certifikati kvalitete i sigurnosti 

Pogoni i linije odgovaraju strogim standardima proizvodnje i omogućuju najvišu kvalitetu i maksimalnu sigurnost hrane. To potvrđuje međunarodno priznati certifikat za upravljanje kvalitetom  ISO 9001:2015, implementacija HACCP-a (kontrole kritičnih točaka u proizvodnji) te SSOP-a (sustava standardizacije svih postupaka sanacije).
Nedavno je Vindijina pekarnica Latica certificirala i FSSC standard (Food Safety System Certification), za čije je odobrenje također zaslužna međunarodna certifikacijska kuća SGS. 

Osim spomenutih, uvedeni su i certifikati IFS (International Food Standard) i BRC (British Retail Consortium), a tu su i  HALAL certifikat koji dodjeljuje Islamska zajednica u Hrvatskoj (Centar za certificiranje HALAL kvalitete u Zagrebu) te Košer, certifikat koji dodjeljuje Židovska vjerska zajednica Bet Israel u Hrvatskoj.  

DLG i World Cheese Awards 


Varaždinsko poduzeće ponosni je nositelj najviših svjetskih odličja kvalitete koja se dodjeljuju na vodećem europskom natjecanju prehrambenih proizvoda u Frankfurtu u organizaciji DLG-a, njemačke poljoprivredne udruge. Najsjajnije DLG medalje redovito osvajaju Vindijini tvrdi sirevi od kozjeg, ovčjeg i kravljeg mlijeka - Caprodur, Ovidur i Bovidur. Osim mnogobrojnih osvojenih zlatnih medalja DLG-a, Vindijini sirevi redovito osvajaju prestižne nagrade za najbolje svjetske sireve World Cheese Award u Londonu. 


Sajmovi

Svoj bogati proizvodni asortiman Vindija je predstavila na vodećim svjetskim sajmovima prehrane, ANUGI u Kölnu i SIALU u Parizu. Kvaliteta Vindijinih proizvoda koja je potvrđena na tim uglednim međunarodnim manifestacijama Sustavu donosi i vrijedna regionalna priznanja. Na Poljoprivredno-prehrambenom sajmu u Gornjoj Radgoni PS Vindija već mnogo godina osvaja mnogobrojne medalje te šampionske titule za iznimnu kvalitetu proizvoda robnih marki 'z bregov, Cekin i Vindon, a jednako dobre uspjehe ostvaruje i na međunarodnom sajmu u Novom Sadu. 


Brendovi koji se prepoznaju 

Svjetska organizacija Superbrands  proglasila je superbrendovima tri marke najveće hrvatske prehrambene industrije iz Varaždina; titulu prestižne hrvatske robne marke dobili su Cekin, 'z bregov i Kvaliteta Vindija, krovni brend poduzeća koji objedinjuje više od tisuću Vindijinih proizvoda.   


Priznanja izvornim hrvatskim proizvodima

Simboli Hrvatska kvaliteta  i Izvorno hrvatsko koje je 2007. godine Hrvatska gospodarska komora dodijelila Vindijinim proizvodima dodatno potvrđuju najvišu razinu kvalitete uz primjenu svjetskih normi i standarda u proizvodnji. Riječ je o priznanju za proizvode jedinstvenih svojstava koji su rezultat dugotrajnoga razvojno-istraživačkoga rada, inovacija i tradicije. Iznimnu kvalitetu namirnica domaće proizvodnje Vindija je potvrdila dobivanjem dozvole za uporabu znaka «Mlijeko hrvatskih farmi» koju dodjeljuje Hrvatska poljoprivredna agencija.

 

  Me RiP SLBO ST ZD ZG

blank