Novosti

Doznajte koji se proizvodi zaštićeni znakom Kvaliteta Vindija od nedavno mogu pronaći na našem tržištu, a uz to se informirajte uz pokoju korporativnu vijest.
Pretraži novosti
 

Vindija već niz godina obilježava Svjetski dan školskog mlijeka

tolusic Sa svojim kvalitetnim 'z bregov proizvodima, Vindija i ove godine podržala manifestaciju Svjetskog dana školskog mlijeka čiji je cilj istaknuti važnost mlijeka i mliječnih proizvoda u prehrani djece predškolske i školske dobi
Više od 1.200 djece iz zagrebačkih vrtića i škola obilježilo je danas na jezeru Bundek Svjetski dan školskog mlijeka, kojemu se već niz godina pridružuje i Vindija sa svojim bogatim mliječnim asortimanom. Cilj manifestacije je promovirati veću potrošnju te važnost mlijeka i mliječnih proizvoda u prehrani djece predškolske i školske dobi, odnosno ukazati na zdravstvene dobrobiti koje mlijeko pruža u njihovom odgoju.

Znajući da je svijest o važnosti zdrave prehrane nužno razvijati od najranije dobi, Vindija kontinuirano educira najmlađe o pozitivnim učincima mlijeka na njihov organizam, kao i o važnosti zdrave i uravnotežene prehrane. Vindijina je poslovna misija aktivno (su)djelovati u cilju unapređenja javnog zdravlja, zbog čega je smanjila udio soli u proizvodima svoje pekarnice Latice, udjel šećera u Freska jogurtima, plasirala na tržište trajne salame od pilećeg i purećeg mesa bez glutena, soje i alergena, kao i svježe pileće i pureće meso bez GMO-a.

Okupljeni brojni školarci zagrebačkih osnovnih škola, kao i njihovi mlađi prijatelji iz brojnih zagrebačkih vrtića družili su se s Vindinom i natjecali u brojnim zabavnim igrama, a nakon toga i sladili 'z bregov mlijekom i Vindino desertima. 

Djecu je pozdravio i ministar poljoprivrede, Tomislav Tolušić, koji je pohvalio ovu akciju i naglasio važnost konzumiranja mlijeka u školi te zdravstvene dobrobiti mlijeka u prehrani djece. Pozvao je najmlađe da svakodnevno uživaju u mlijeku s hrvatskih farmi kako bi narasli snažni i zdravi.

Manifestacija je održana u organizaciji Hrvatske mljekarske udruge i Grada Zagreba. Obilježavanje Svjetskog dana školskog mlijeka pokrenula je Organizacija za prehranu i poljoprivredu Ujedninjenih naroda, koja je prepoznala važnost mlijeka u prehrani djece, ali i vrijednost mlijeka kao visoko nutritivne namirnice. Upravo se zbog toga Vindija već niz godina aktivno uključuje u manifestaciju, dajući podršku usvajanju zdravijih prehrambenih navika i osiguravanju potrebnih nutrijenata djeci školskog i predškolskog uzrasta.
blank