Novosti

Doznajte koji se proizvodi zaštićeni znakom Kvaliteta Vindija od nedavno mogu pronaći na našem tržištu, a uz to se informirajte uz pokoju korporativnu vijest.
Pretraži novosti
 

Vindon - lider u puranskoj proizvodnji

vindonn Tvornica Vindon d.o.o. otvorena je 2003. godine u Slavonskom Brodu i čini dio Grupe Vindija, vodeće hrvatske prehrambene industrije. U sklopu istoimenog brenda, Vindon nudi najkvalitetnije pureće meso što ga čini liderom u puranskoj proizvodnji, a to kontinuirano prepoznaju i sami potrošači na domaćem tržištu, ali i tržištu regije, birajući proizvode pod krilaticom – Kvaliteta Vindija.
Tvornica Vindon d.o.o. otvorena je 2003. godine u Slavonskom Brodu i čini dio Grupe Vindija, vodeće hrvatske prehrambene industrije. U sklopu istoimenog brenda, Vindon nudi najkvalitetnije pureće meso što ga čini liderom u puranskoj proizvodnji, a to kontinuirano prepoznaju i sami potrošači na domaćem tržištu, ali i tržištu regije, birajući proizvode pod krilaticom – Kvaliteta Vindija. 

U Vindonu je uspostavljen sustav sljedivosti od uzgoja, tj. farme do stola, čime je proces proizvodnje usklađen s utvrđenim potrebama i očekivanjima potrošača koji pokazuju sve veći interes za porijeklo namirnica. Potrošači danas, s obzirom na nedavna loša iskustva s uvoznim mesom upitne kvalitete i zdravstvene ispravnosti, žele biti sigurni da će u njihovom domaćinstvu završiti namirnice neupitne kvalitete. Upravo zaokruženi reprodukcijski ciklus, od suvremeno opremljenih farmi za prirodan uzgoj purana do finalnog proizvoda, te osobito visoki standardi higijene u proizvodnji, omogućuju industriji mesa Vindon plasiranje visokokvalitetnih i modernih proizvoda. To je prije svega, rezultat kontinuiranog ulaganja u strojeve, opremu i edukaciju kako bismo bili u korak sa suvremenim trendovima.
Dosadašnja ulaganja odnosila su se prije svega na ulaganje u primarnu proizvodnju, odnosno povećanje broja komada peradi na farmama, što podrazumijeva dogradnju peradnjaka na postojećim farmama. Već u idućoj godini planiramo izgradnju farme u okolici Slavonskog Broda, u naselju Brodski Stupnik, a kontinuirana ulaganja u nove kapacitete primarne proizvodnje svakako nastavljamo i u budućnosti. Osim toga, u 2018. godini predviđena je izgradnja još jedne farme u naselju Trnjani, također u okolici Slavonskog Broda, kojom bismo postigli znatno povećanje broja komada i količina utovljene peradi. Vindon d.o.o. trenutno broji 327 zaposlenih, a kroz ulaganja i širenje proizvodnih sustava doprinosimo i razvoju lokalne zajednice kroz otvaranje novih radnih kapaciteta.
Svjesni sve zahtjevnijih impulsa modernog tržišta, sve navedeno prati kontinuirano ulaganje i u strojeve za pakiranje, opremu i modernizaciju proizvodnih procesa, što osigurava kvalitetu konačnog proizvoda i zadovoljnog kupca, koji nam je na prvom mjestu.

Tvrtki Vindon d.o.o dodijeljena je Zlatna bilanca za najuspješnijeg poduzetnika u 2015. godini u djelatnosti Poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo. Riječ je o hvalevrijednom priznanju koje dobivaju najuspješniji poduzetnici u pojedinoj djelatnosti temeljem rangiranja prema 11 financijskih pokazatelja u pet kategorija: profitabilnosti, likvidnosti, zaduženosti, aktivnosti i ekonomičnosti, čime se Vindon pozicionirao kao jedan od najboljih hrvatskih poduzetnika u 2015.
blank