Novosti

Doznajte koji se proizvodi zaštićeni znakom Kvaliteta Vindija od nedavno mogu pronaći na našem tržištu, a uz to se informirajte uz pokoju korporativnu vijest.
Pretraži novosti
 

Vindija zlatni sponzor 47. Varaždinskih baroknih večeri

vbvv Pod zlatnim sponzorstvom Vindije, od 22. rujna do 2. listopada održat će se 47. Varaždinske barokne večeri.
Pod zlatnim sponzorstvom Vindije, od 22. rujna do 2. listopada održat će se 47. Varaždinske barokne večeri, nacionalni festival koji je snažno utjecao na oblikovanje kulturnog identiteta u svojoj matičnoj sredini. Riječ je o manifestaciji koja Varaždin vraća u razdoblje povijesti u kojemu je vještina priređivanja hrane poprimila obrise prave umjetnosti, što je prepoznala i Vindija koja kroz zlatno sponzorstvo podržava jedinstveni projekt kojim se promiče zaštita kulturne baštine i vrijednosti varaždinskog kraja.

Vindija se svojom bogatom gastronomskom ponudom savršeno uklapa u povijesni period u kojemu je kultura hrane doživjela istinski procvat pod utjecajem francuskih kraljeva Luja XIV. i Luja XV. Dio te raskoši naslijedila je i Hrvatska, osobito varaždinski kraj kojega se i danas predstavlja kao jednog od najljepših baroknih središta Europe, u čemu i Vindija ponosno sudjeluje.

Više o Programu 47. Varaždinskih baroknih večeri pronađite na www.vbv.hr.
blank